Áron atya szobra megérkezett!

Horánykereszti Önkormányzatunk és a Jegyző végső döntése lett, hogy kell egy szobor de máris a falunkba. Eldöntés alapján született meg az ötlet, egy a Deák Bill téren felállítandó szobor, amely rockfalunk első alapító atyjának állítson örök emléket még most azonnal. Tervek szerint a szobor Áron atyát ábrázolja majd megfelelő módon és stílusban a falulakó rokkemberek számára és megelégedésére.

Horanykereszti atyaszoborA szobor felállítás költségének a Jegyző által megszavazott 17 milliárd ZEUR felső határban döntött a falu Horánykereszti Önkormányzati bizottsága a Jegyző távollétében.

Az alapötlet a külhoni televíziókból jól ismert kő-műalkotás, egy Njú Jork-i szobor megszerzése volt, melyet a helyi rokkemberek majd szakszerűen feljavítanak Atya képére formálva a szükséges részelemeket. Önkörmányzatunk vezetői már régóta gyanították, hogy Njú Jork város terhére van már az említett szobor, mely sok árnyékot ad a városnak, ezzel bosszantva annak lakóit.

A Jegyző meg is fogalmazta a kérelmet, amelyet Njú Jork Polgármesterének címzett közvetlenül:

“Dear City Commander of Njú Jork,
Please give us that státuje, what is veri heavy and nonecessari for your piples. Cicizen of Horánykereszt will happy for it! Tank You: Mr Zótán Horányi

PS: let be brother city of Horánykereszt, OK?”

Hamarosan postafordultával érkezett a válasz a Njú Jorki polgármestertől:
“Dear Village Commander of Horánykereszt.,
OK, we are ready to ship the statue, and we would be proud to became brothership with Horanykereszt. We are happy too! Wellcome: Bill”

A válaszlevél már a szobor alapanyaggal együtt érkezett a faluba. A Horánykeresztre érkezett alapanyagon történt a szükséges kisebb változtatások elvégzése után a szobrot fel is állítottuk a Deák Bill főtéren.


Testvérvárosunk a szobor elküldése előtt és után. Látható hogy sokkal naposabb lett Njú Jork!


A Deák Bill tér a szobor állítása előtt és után. Látható hogy nálunk sokkal jobban mutat!

Szobor állítás, kivitelezés és üzemeltetés: Pokolgép Rt.
Beruházó: Piramis Rt.
Felügyeleti szerv: Primitív Kft.
Felügyeleti biztos: a Jegyző a Lordok Háza megbízásával