Dr. Vonós az új gyerekorvos (Interjú II. rész)

A Horánykereszti Hírmondó interjút készített a Grófimádók kisebbségi közösségbe érkező új gyerekorvossal Dr. Vonóssal. Az interjút hosszúságára való tekintettel két részben közöljük

MÁSODIK RÉSZ – Az első részt itt találja

Hírmondó: Hogyan telik egy napja?

Dr. Vonós: Mán korán délben kelek, végighúzom a belem az uccán apám merdzsójával, oszt becsoszogok a rendelőbe, de mivel nincsen sem egy beteg kiscsávó sem ezér ott alszom egyet oszt hazamegyek tatához, mer a család az fontos nekem. Este meg fekszek lefele még mielőtt elalszok.

Hírmondó: Mik ennek a szakterületnek a speciális nehézségei?

Dr. Vonós: Abszolút se tényleg bizonyosan semmi. Nincs beteg de má mondtam csak süket vagy hogy nem hallod, de lehet hogy hülye vagy mer nem érted: NINCSEN BETEG KISCSÁVÓ, vakerálod?

Hírmondó: Egyetemi évei alatt mennyire látott bele ebbe a szakterületbe?

Dr. Vonós:???

Hírmondó: Mennyiben más a munka, mint amire egyetemi évei alatt számított?

Dr. Vonós: Azér megmondok én őszintén hogy több pénzre számítottam. A mútkor is vagyonosodási vizsgálatot tartott nálunk a Horánykereszti Önkormányzat oszt kérdezték hogy honnan van ez a nagy ház, hisz a bevallásom alapján segélyből élek. Mondtam nekik kezit csókolom, kifogtam az árányhalat. Kérdik, van erre valamilyen bizonyítékom. Mondtam háá ott a ház, nem, meg kérdezzék meg a Kompost Ő ottanvót. Szóval a píz mindég köll. De szójjá ám ha sokat beszílek.

Hírmondó: Hogyan helyezkedett el a szakmában? Segítette valaki ebben?

Dr. Vonós: Apám segített

Hírmondó: Mennyire viselte meg először a beteg gyermekekkel való munka?

Dr. Vonós: Még nem találkoztam beteg kiscsávóval, de ha mégegyszer megkérdezed komolyan belédbazseválok egy fakanalat. Viszont kalapot azt viselek télen. Télen hideg van.

Hírmondó: Mennyiben változott ez az évek során?

Dr. Vonós: Ki? Én? Mi?

Hírmondó: A beteg gyermekek szüleivel mennyire nehéz szót érteni?

Dr. Vonós: Húúúúúú, kemény kis najdigo gádzsó vagy te, kihúzod a gyufát nálam. Mitvan ezen nem érteni hogy nincs beteg kiscsávó? De e nélkül se lehet azokkal szót érteni, azok nem olyan magasszintű tanult emberek, mint mink tatával és nagyapával.

Példának okáér aszt se tuggyák mi a xanthelasma palpebrarum tumor et functio laesa notae inflammationis sunt. Mind hülye. A mútkori szülőtől is kérdeztem hogg mikor volt legutóbb könyvtárban, aszongya két éve. Kérdem és mit vittél ki? Az meg mongya a fénymásolót meg a videót. Csoda hogy nehéz velük? De zenélni marhájul tudnak.

Hírmondó: Kiknek ajánlja ezt a szakirányt?

Dr. Vonós: Hát…ö…. mindenkinek aki nem akar dógozni mint én is se nem.

Hírmondó: Mi az, amit a legjobban szeret ebben a szakterületben?

Dr. Vonós: Semmi

Hírmondó: Elképzelései szerint alakult karrierje?

Dr. Vonós:??? Elég erős a karom, van erreje rágyúrtam 2 hetet a teremben Tibikével meg Piciöcsivel.

Hírmondó: Ha újra választhatna, milyen pályát választana?

Dr. Vonós: Úszásnál a 3-asat, amúgy rokkgitáros szólista lennék mint Jimmyhenrikx.

Hírmondó: Ajánlaná-e a mostani orvostanhallgatóknak az orvosi pályát? Miért?

Dr. Vonós: Mer ha valaki átvenné a praxisomat mehetnék végre rokkgitáros szólistázni, csak tata meg ne tuggya. Na mivan végeztünk? Na kikapcsoltad a felvevőt? Igen? Akkor jó megyek vakerászni meg hugyozni…. kérsz még bablevest?