Horányi Zótán a HKÖ Jegyzője megszólal!

A Horánykereszti Hírmondó első interjú alanyául Horányi Zótán Jegyző urat választotta, némi Önkormányzati ifjúságvédelmi és szakpolitikai anyagi támogatás kiutalása után. A cikk vágatlan verzióját már megsemmisítettük, de e rövid összefoglalót itt olvashatják:

Hírmondó: Szeretettel üdvözöljük a Horánykereszti Hírmondó olvasóit. Engedjék meg hogy bemutassam falunk Jegyzőjét Horányi Zótánt. Adjonisten Jegyzőúr! Álljon már meg…. Héééé……! Bemutatkozna nekünk és mondana pár szót magáról?

Jegyző: Na szevasz Jani komám! Mit ugrász itt mint bolhafos a levegőbe. Beszéjjé mán rendesen, nem kell oszt ez a sok izé itten. Nászúval. Veszed akkor? Ja… iród… jól van ez úgy is. Izé, no akko….. Horányi Zótán a böcsületes nevem én vagyok itten a Jegyző. Oszt mit mondjak még, köll valami?

Hírmondó: ??? Jegyző úr, ezt mindenki tudja már. Ön rokkembernek tartja magát?

Jegyző: Hogyajóisten haragjáért már ne lennék rokkember! Itten majnem mindenki az a faluba. Maj pont én nem? Hitted? Én mán anyám csecsébűl a rákkzenét szíttam! Az IszíDíszi-n nevelkedtem külhonilag, itthun meg a PéMobil mega Kártágó de legfőképpen a Lord szólt apám sokoljábúl mindég. Oszt hát hamar megszerettem eztet a rákkzene nótákat de ezeket a Lordokat a legjobban, ezé lett itten a Lordok háza is, no!

Hírmondó: Hogyan lett jegyző? Hogyan és kitől kapta meg ezt a feladatot, amely  mint tudjuk, – még ha a neve nem is ezt sugallja – minden más tisztség felett áll. Étel és ital ura a közösségben, minden döntésben benne van a neve?

Jegyző: Idesecsém, ne kérdezgessé má a régmúltról, meg hogy ki és hogyan. A Jegyző az jegyző, bejegyzi a dolgokat, meg ilyenek és csak utána iszik vagy előtte egy kortyintást. Így lettem én, nem pénzír vettem, mer köll ez a tiszcség ez itten a faluban.

Hírmondó: Mondana  nekünk pár szót még magáról, hogy jobban megismerhessék a falu lakói?

Jegyző: Mi a jóisten nyilát mongyak még? Hát mán mindent elmontam oszt, hát…. De ne tarcsá fel Janikám komám, mert sok a dolog itten. Szójjon a Lord hát!

(hirtelen megcsörren a telefon a Jegyző úr asztalánál)
Horánykereszt Önkormányzat, tessék….izé Jegyzői Iroda…. mondjad komám….” csendül fel a Jegyző úr jól ismert hangja a telefon másik oldalán, miközben Horányi Jegyző úr elviharzik, majd alakja eltűnik a szemközti telken álló disznóólban, hiszen nagy nap ez a mai, megellet a Karesz disznaja, ahonnan a mi Zótánunk nem hiányozhat!