Szociális ellátás

A Horánykereszti önkormányzat szociális rászorultság esetén a jogosult számára ifjúkoruak italozási járadékát, rendszeres bulisegélyt, koncertlátogatási támogatást, hajápolási díjat, átmeneti segélyt állapít meg e törvényben, valamint az Horánykereszti Önkormányzat rendeletében meghatározott feltételek szerint.

A Horánykereszti önkormányzat a rendeletében meghatározott módon és feltételek szerint a rászorultak részére a törvényben meghatározott ellátásokat kiegészítheti, valamint más nem pénzbeli támogatásokat is megállapíthat.

Koncertjegyek kiutalása rászorultság esetén

A Horánykereszti önkormányzat  minden rászorultat elláthat, kedvezményesen igényelhető koncertjeggyel az év minden napján, azonban az igénylés előfeltétele a lakcímkártyán bejegyzett helyi lakhatósági eljárás igazolása. Minden más esetben az igényleti kérés el lesz utasítva! Önkormányzati Információnk szerint a téli koncertjegy mennyiség folyamatosan rendelkezésre áll.

A lakosság bevonása Horánykereszt jövőjébe

Új Horánykereszti Szociális Ellátási Forma megvalósítását a lakosság javasolhatja. Javaslatokat a LAKOSSÁGI JAVASLAT  bejelentő űrlapon keresztül tehet, de kizárólag csak abban az esetben, amennyiben Ön már letelepedett helyi lakos (azaz nem helytelen, külfalusi).