Máris becsődölt a Karthagó Túrsz?

Rendkívüli helyzetbe került falunk büszkesége, az eddig makulátlanul működő Karthagó Tursz Kft. Az utaztatással foglalkozó cég a Horánykereszti Önkormányzat és a Jegyző tudta nélkül anyagilag is betársult a nagyonhíres Metál Lika zenekar bulgáriai szuperkoncertjébe, elvállalva a zenekari Ród feladatát. Mivel a szuperkoncerturné nem valósult meg egyéb nem részletezett okok miatt, a Karthagó Tursz elvesztette vagyona 170%-át igy csődközeli helyzetbe került. A Lordok Háza nemzetközi segítséggel és Libor+Buborral próbálja megoldani a cég pénzügyi helyzetét azonnali Önkormányzati segély kiutalásával.

A Karthago Tursz csödközeli helyzetbe kerülése komoly hatást gyakorolt a falunkban kiemelt fontossággal működő Edda Művek Zrt-re miszerint a vasöntödei és hengerműlakatosi munkások a külső kisebbségi területeken rekedtek nyaralásuk során. A mintegy 3200 horánykereszti lakos hazautazása saját erőből nem megoldott.

Jó hír azonban hogy az Önkormányzat azonnali segítséget kapott az IFA Zenekar Kft-től, akik járműparjuk segítségével hozzák haza a megkeseredten vidám nyaralókat.

Horánykereszt