Orsi Atyáné szobra is a helyén! A budai lakók vidámak!

Horánykereszti Önkormányzatunk és a Jegyző  a már meglévő két atyaszobor mellé végérvényes határozatban rendelte el Orsi Atyáné mint állam és falualapító közméltóság szobrának azonnali beszerzését, átszabását és helyére tételét a szoborállítással egyetemlegesen. Tervek szerint a szobor ez esetben Orsi Atyánét ábrázolja majd megfelelő módon és stílusban a falulakó rokkemberek számára és megelégedésére ismételten harmadszorra.

Az Önkormányzati Falufejlesztési Bizottság a Lordok Háza jóváhagyásával a beruházás költségére sosem látott 216 milliárd ZEUR támogatott és jóvásírt költségelemet szánt. Ez esetben azonban sajnos extra faluadó megszavazása elkerülhetetlen, de a falulakók örömmel vállalták a rájuk rótt terhet.

Horánykereszti atyaszoborAz eredeti szobor a világ legismertebb pontján áll egy Magyar városkában, amely műalkotás azonban sokáig keserítette az ott lakók életét, mivel tövében rendszeres motorostalálkozót szerveztek, amely orrfacsaró bűzű benzinpuffogás szagával árasztotta el a kicsiny domboldal tetejét. Így amikor meglátták hogy a városka vezetése titokban megegyezett a Horánykereszti Önkormányzat jegyzőjével, aki mint aktatáskában lévő támogatási összeg egy részét felmutatta nekik, aznap éjjel el is bontották és elszállították a szoborművet. Most már a budai lakók is vidámak!

A szobron a megérkezés után a Településfejlesztési bizottság által jóváhagyott tervek alapján elvégezték a finomításokat, amely igy már falunk büszkeségére válik. A Szobrot az AE Bizottság javaslatára a Női Agyvelő téren állítjuk fel.

Szobor állítás, kivitelezés és üzemeltetés: Kalapács Kft.
Beruházó: Ezüst patak Kft.
Felügyeleti szerv: Magozott cseresznye Bt.
Felügyeleti biztos: a Jegyző a Lordok Háza megbízásával