Szili atya szobra is itt van! És a Brazilok is boldogok!

Horánykereszti Önkormányzatunk és a Jegyző nem állt meg Áron atya szobrának felállításával a rockfalu kőből készült művészeti alkotásainak beszerzésével. Pár napos, a kocsmákban eltöltött hasznos idő, és a kisírt Horánykereszti Önkormányzati Népszavazás eredményeképpen döntöttek Szili atya szobrának beszerzéséről is, mégpedig azonnali hatállyal, amellyel a Jegyző mint akaratával megegyező gondolat egyetértett és ellenjegyzett. Tervek szerint a szobor most Szili atyát ábrázolja majd megfelelő módon és stílusban a falulakó rokkemberek számára és megelégedésére ismételten.

Az Önkormányzati Falufejlesztési Bizottság a Lordok Háza jóváhagyásával a beruházás költségére 74 milliárd ZEUR támogatott és jóvásírt költségelemet szánt, extra faluadó megszavazása nélkül!! Ez eddig sosem sikerült, de most igen.

horánykeresztA falulakók szeme immáron Brazilijára pillantott, mikor megértették mely alkotás tükrözné leginkább hűen a rockfalu alapító atyját. Az interneten megfigyelt képek alapján ugyan kisebbnek tűnt az alapanyag, de mégis megérte kibérelni a II. világháborúból a Pokolgép Rt.-nél zálogba tett Zeppelin léghajót a szállítás lebonyolítására.

A szobor itt van, az utómunkák elkészültek, már csak a végső felállítási helyet kell az Önkormányzatnak meghatározni, amely ügyben szintén kérik a lakosság segítségét. Várjuk az ötleteket!

Meg kell említenünk a szobor átalakítása közben felmerült problémákat, amely az Önkormányzati Városvezetés és Dinamit Bt. mint kivitelező között alakult ki az információcsere hiánya miatt. A szoborátalakítás során megfaragásra került kőgitár ugyanis jobbkezes viseletre lett megalkotva először.

horánykeresztA Jegyző mint felügyeleti szerv ezt az ellenőrzés során észlelte és “Józsi, idefigyejjé mán te barom, Szili atyánk bal kezes, hogyan tarcsa ez a szobor meg eztet, he? Hejjj a jó Isten ágyon mán meg benneteket…. ahhh te ganaj…na villámgyósan essetek neki újbólra!” megjegyzés után, felszólításilag azonnal elrendelte a márványkőgitár átfaragását. Ezzel az előzetesen 74 milliárd ZEUR támogatott  költségelemet további 210e M költségtámogatással kellet kibőviteni, amelynek természetesen nem volt akadálya.

Utószóként nem árt megjegyezni, hogy a Brazilok is boldogságban úsznak, hiszen végre felszabadult az eddig a szobor által feleslegesen elfoglalt terület, amelyre egy napozócentrumot terveznek. Továbbá a Horánykereszti baráti behatás olyan erős volt a helyi lakosságra, hogy a buta szamba helyett más csak a rokkzenét szeretik…. és arcuk megváltozott!!!

Szobor állítás, kivitelezés és üzemeltetés: Dinamit Bt.
Beruházó: Lord Bt.
Felügyeleti szerv: Fahrenheit GmbH
Felügyeleti biztos: a Jegyző a Lordok Háza megbízásával